AMASYA, ÇORUM, TOKAT TUR PROGRAMI

Galatya Turumuz için belirtilen saat ve kalkış noktalarında buluşuyor ve aracımızda ikramlar eşliğinde yolculuğumuza başlıyoruz.
1.GÜN
Sabah saatlerinde Çorum’a varıyor ve Sungurlu İlçesinde sabah kahvaltısı için mola veriyoruz. Ardından Hitit tarihinde önemli rol oynayan şehirlerden birisi olan Alacahöyük’e gidiyor ve ilk olarak şehrin dış alanında bulunan kabartmalar hakkında rehberimizden bilgi alarak Sfenksli Kapı’dan ilerliyoruz. Akabinde şehrin Prens Mezarlıkları’nın bulunduğu alanı geziyor ve Hititler döneminde kalma önemli eşyaların sergilendiği Alacahöyük’te bulunan Arkeoloji Müzesi’ne gidiyoruz. Müze gezimizden sonra Hititlerin başkentlik misyonlarından birisini üstlenmiş olanHattuşa Antik Kenti durak noktamız oluyor. Tarihe 1000 Tanrılı devlet olarak adını yazdıran Hititlere ait Büyük Tapınak’ı ( 1. nolu tapınak )  geziyor ve tapınak kalıntılarına ulaştığımızda rehberimizden Büyük Tapınak hakkında bilgi alıyoruz. Ardından Hititlerin depo alanı olarak kullandığı bölgeyi fotoğraflama imkanı buluyor ve Yeşil Taşı görüyoruz. Aracımızla ilerlerken yolun karşı bölümünde bulunan Yamaç Ev’i görerek, Kesik Kaya ve Kızlar Kaya’dan geçerek Hattuşa Şehri’nin en önemli giriş kapılarından birisi olan Aslanlı Kapı’ya varıyoruz. Aslanlı Kapı’da rehberimizin anlattıklarını dinleyip fotoğraf arşivimize yenilerini ekleyerek doğal kayalardan inşa edilmiş Yer Kapı’ya (Pottern) geçiyoruz. Arzu eden misafirlerimizle hayranlık uyandıran bir yapı özelliğine sahip Yer Kapı’dan geçip farklı bir alana, Sfenksli Kapı’ya varıyoruz. Akabinde ise Kral Kapı’da duruyoruz. Burada ki kısa bir fotoğraf molamız ardından Kral Saray yapısının yanından aracımızla geçiyor ve Hattuşa gezimizi tamamlıyoruz. Tarihte birçok ilke imza atan Hititler’den günümüze kadar ulaşan en önemli ve görkemli açık hava mabedi Yazılıkaya bir sonraki gezi noktamız oluyor. 2 ayrı bölümden oluşan Yazılıkaya’da ilk olarak Büyük Galerideki ( A odası ) kabartmaları görüyor ve rehberimiz tarafından kabartmalar hakkında bilgi ediniyoruz. Akabinde geçit töreninde ki Tanrı ve Tanrıça kabartmalarının birleştiği ana sahnede Hava Tanrısı Teşup ile Tanrıça Hepat’ın buluşmalarını görüyoruz. Sonrasında Mısırlılar ile Kadeş Antlaşması’nı imzalayan Hitit Kralı 3.Hattuşili’nin oğlu 4. Tudhaliya’nın kabartmasını da görerek 2. galeri bölümüne ( B odası ) geçiyoruz. Küçük Galeri’de ( B odası) ilk olarak Hititler’in büyük önem verdiği 12 Yer Altı Tanrısı’nı görüp, Kılıç Tanrısı, Tanrı Şarumma ve Şarumma’nın Himayesi altında bulunan Kral 4.Tudhalia’nın kabartmalarını görüyoruz. Yazılıkaya gezimizin ardından bugünkü programımızı tamamlayıp otelimizin bulunduğu şehzadeler Şehri Amasya’ya gidiyoruz ve otelimize yerleşiyoruz.

2.GÜN:

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, özellikle akşam saatlerindeki güzel görüntüsünden dolayı perili şehir olarak da adlandırılan Amasya’daki gezimize başlıyoruz. İlk olarak Ferhat ile Şirin Su Kanalları’na gidiyor ve rehberimizden efsanesini dinledikten hemen sonra Gök Medrese’ye geçiyoruz. Gök Medrese ve Seyfettin Torumtay’ın Türbesini ziyaret edip Etnografya Müzesi’ni geziyoruz. Akabinde şehirdeki en önemli Osmanlı yapıtlarından,  2.Beyazid adına inşa edilmiş olan 2. Beyazid Külliyesi’ni geziyoruz. Sonraki durağımız ise Mitolojide iris olarak adlandırılan Yeşil Irmak boyunda bulunun Yalı Boyu Bölgesi oluyor,  Hazerenlar Konağı’nı gezip arzu eden misafirlerimizle Harşena Dağı’nda bulunan Kral Kaya Mezarlarına çıkıyoruz. Burada rehberimizin anlattıklarını dinleyip fotoğraflarımızı çekiyoruz ve  hemen ardından Amasya Saat Kulesi’ni de görerek, muhteşem giriş kapısıyla Anadolu’da ki en güzel yapıtlardan birisi olan Bimarhane’ye gidiyoruz. Sonrasında ise Pirler Parkı’ndaki Yankı Taşı’na görüyoruz ve Mesaverde çay molası vererek günün yorgunluğunu üzerimizden atıyoruz. Konaklama Amasya’daki otelimizde.

 

x3.GÜN:

Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Zile’ye gidiyor ve Zile Kalesi’ni gezerken Julius Sezar’ın tarihe mal olan ‘ Veni Vidi Vici’ cümlesinin kullanıldığı olayı rehberimizden dinliyoruz. (Arzu eden misafirlerimiz Zile Pekmezi alışverişi yapabilir). Ardından Zile’de eski evlerin bulunduğuAmasya Caddesi’nde aracımızla panoramik tur sonrasında Pazar Yolunu takip ederek ülkemizin en güzel sarkıt ve dikit örneklerinin bulunduğuBallıca Mağarası’na (Kış aylarında çok yoğun kar aldığında çıkış mümkün olamamaktadır) çıkıyoruz. Ballıca Mağarası gezimiz ardından Tokat’a gidiyor ve öğle yemeği molasımızı veriyoruz. Molamızın ardından Tokat Müzesi olarak kullanılan Gök Medrese’ye geçiyor, sonrasında Taşhan’ı da gördükten sonra dileyen misafirlerimiz ile birçok tarihi yapıyı içinde barındıran Sulu Sokak’ta rehberimiz eşliğinde yürüyüş yapıyoruz. Tokat’tan ayrılmadan önce Tokat Kalesi’ne çıkıyor ve şehre yukarıdan panoramik olarak bakıyor ve akşamüstü Tokat’tan ayrılıyoruz. Konaklama Amasya’daki otelimizde.

4.GÜN:

Otelde alınan kahvaltı sonrasında İstanbul’a dönüş yolumuza geçiyoruz. Çorum’da 2.Abdülhamit Dönemi’nde Beşiktaş Muhafızı Hasan Paşa tarafından yaptırılan Saat Kulesi’nin yanında durup vereceğimiz kısa süreli alışveriş molamızın ardından Hititler’den günümüze ulaşan birçok önemli eserin sergilendiği Çorum Müzesi’ni geziyoruz. Dönüş yolculuğumuz sırasında alacağımız öğlen yemeği molasının ardından İstanbul istikametine devam ediyor ve İstanbul’a varıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi turumuza başlarken aldığımız noktalara bırakıyor, bir başka organizasyonda görüşmek dileği ile sizlerden ayrılıyoruz.